راهنمای خرید دستگاه برای چاپ بارکد
Posted in وبلاگ

انواع بارکد و انتخاب دستگاه مناسب برای چاپ بارکد

هر بار که ما چیزی می خریم با یک بارکد چاپ شده برخورد می کنیم اما توجه زیادی به آن نمی کنیم ولی بهرحال بارکدها نقش حیاتیی در عملکرد شرکت های بزرگ تا کوچک دارند.

ما در این نوشته انواع بارکد را کمی توضیح و دستگاههایی که توسط آنها می توانید روی محصولتان بارکد چاپ کنید را معرفی می کنیم.

بارکد چیست؟

یک بارکد ترکیبی از خط ها با عرض های مختلف و اعداد قابل هستند که توسط ماشین قابل خواندن هستند و به ما امکان شناسایی کالا را می دهند.

اما بارکد فراتر از اینهاست ، به کسب و کارها کمک می کند امکان ردیابی ، بررسی قیمت ها و انبار داری با استفاده از نرم افزار بصورت جامع قابل مدیریت باشد.

میله ها و اعدادِ بارکد سیستمی را بوجود می آورند که توسط بارکدخوان ها به آسانی خوانده شده و اطلاعات آن بصورت اتوماتیک به سیستم وارد می شود. این از اتلاف وقت جلوگیری می کند و امکان خطای انسانی را از بین می برد.

 

داستان مختصر بارکد

داستان بارکد از 70 سال گذشته شروع می شود .

اما این داستان در طول سالها تغییرات بسیاری داشته است چون تکنولوژی پشت بارکد مدام عوض می شود تا ما بتوانیم اطلاعات هرچه بیشتری درون کدهای قابل خواندن توسط ماشین (بارکد) بگذاریم.

همه اینها از سال 1949 وقتی جوزف وودلند مهندس مکانیکِ دانشگاه درکسل در ساحل 5 خط بلند به عنوان نمادی از کد مورس کشید .

وودلند درباره این فکر می کرد که شاید با کد مورس بتوان مشکلیِ که همکارش برنارد سیلور مطرح کرده بود را حل کرد.

ماهها قبل سیلور شنیده بود که رئیس یکی از خرده فروشی های بزرگ از دانشگاه درکسل درخواست کرده تا برای اتوماسیون کردن فرآیند پرداخت تدبیری بچینند.

 

اینفوگرافیک بارکد

(می توانید برای دیدن اینفوگرافیک بارکد روی عکس کلیک کنید ، زبان انگلیسی است)

 

در 20 اکتبر 1949 سیلور و ودودلند درخواست ثبت اختراع اولین نوع از بارکد را دادند.

و در نهایت آنها پروانه ساخت اختراعشان را در سال 1952 گرفتند و در حالی این روش برای تعدادی از صنایع و شرکت ها جذاب بود ولی اسکنر نوری وجود نداشت تا آن را به یکی از محبوبترین نمادهای جهان تبدیل کند.

در دهه 1950 و 1960 تلاشهایی برای توسعه و استفاده از بارکد انجام شد ولی با ورود سازمان ملی زنجیره غذایی آمریکا برای اتوماتیک کردن سیستم پرداخت ، یک کد 11 رقمی برای شناسایی محصولات بوجود آمد.

و بلافاصله IBM آن را به بارکد تبدیل کرد و بلاخره در 26 ژوئن 1974 در یک سوپر مارکت واقع در شهر تروی ایالت اوهایو اولین بارکد از روی یک بسته آدامس 10 تاییِ آدامس وِیلی اسکن شد.

 

بارکد خطی ( یک بعد) و بارکد دو بعدی

اکثرا روی محصولات خرده فروشی بارکد میله ای 12 رقمی استفاده می شود و دارای تنوع شکل و استفاده مطرح شده در زیر است:

بارکدهای میله ای برای ذخیره کردن نوشته شامل اعداد و حروف مناسب اند . در مقابل بارکدهای دو بعدی پیچیده ترند می توانند اطلاعاتی شامل : قیمت ، تعداد ، آدرس سایت و عکس را در خود داشته باشند.

بارکد خوان های خطی معمولی نمی توانند بارکد دوبعدی را بخوانند و به اطلاعات درون آن دسترسی داشته باشند و برای خواندن آنها اسکنر عکس مورد نیاز است . همچنین می توان از دوربین انواع موبایل و دستگاههای همراه برای خواند بارکد دو بعدی استفاده کرد.

بارکد pdf417

بارکد پی دی اف

این بارکد می تواند انواع نوشته و اطلاعات را در خود ذخیره کند و در پست و خطوط هوایی استفاده می شود.

بارکد ماکسی کد

این کد دارای دو پیغام اصلی و ثانویه است و در حمل و نقل استفاده می شود.

بارکد دیتا ماتریکس

این بارکد با توجه به اندازه کوچکی که دارد برای چاپ باکد در فضاهای کوچک ایده آل است . و صنایع پزشکی و دارویی و قطعات الکترونیکی زیاد استفاده می شود.

بارکد کیو.آر کد

این بارکد بیشتر در تبلیغات استفاده می شود چون راه آسانی برای ایجاد دسترسی به وب سایت است و توسط گوشی سریعا خوانده می شود.

معرفی دستگاه برای چاپ بارکد

بسته به محصول و زمینه ای که می خواهید بارکد را چاپ کنید باید دستگاه مناسبی انتخاب کنید . ما این دستگاهها را به سه دسته کلی تقسیم کرده ایم:

  1.   حک بارکد
  2.   چاپ بارکد
  3. چاپ لیبل و چسباندن آن

حک بارکد

چاپ و حک بارکد با لیزر

شما با استفاده از دستگاههای لیزر می توانید انواع بارکد را در سایز و اندازه ها مختلف حکاکی کنید . حکاکی با توجه به مزیت ماندگاری دائمی آن معایبی هم دارد و آن اینکه روی هر محصولی حک نمی کند . مثلا روی سلفون شما نمی توانید با لیزر بارکد بزید.

برای مشاهده دستگاههای لیزر می توانید اینجا کلیک کنید.

حک بارکد با دستگاه حک سوزنی

دستگاههای حک سوزنی از جمله دستگاههای حک مکانیکی هستند که حک عمیقی به شا می دهند اما ظرافت در حک ندارند و کیفیت حک نیز قابل مقایسه با سایر روش ها نیست.

برای مشاهده دستگاههای حک سوزنی می توانیداینجا کلیک کنید.

چاپ بارکد

چاپ بارکد با جت پرینتر CIJ

با این دستگاهها بارکد با استفاده از فونت دات ماتریکس (فونت ماتریکس نقطه ای) چاپ می شود . از مزایای این نوع دستگاهها به سرعت بالای آن و از معایب آن می توان به عدم کیفیت مناسب و گاها ناخوانایی بارکد اشاره کرد.

برای مشاهده دستگاههای جت پرینتر CIJ می توانید اینجا کلیک کنید.

 

چاپ بارکد با جت پرینتر های پیزو

این دستگاهها رزولوشن بالایی ارائه می دهند و همین مزیت آنهاست اما روی سطوج غیر جاذب مثل سلفون و فلز و.. محدودیت دارند.

برای مشاهده دستگاههای جت پرینتر پیزو می توانید اینجا کلیک کنید

چاپ بارکد با جت پرینتر دستی و تکنولوژی TIJ

این دستگاهها از کارتریج های اچ پی 45 برای چاپ بارکد استفاده می کنند و سرعت و رزولوشن بالایی ارائه می دهند اما هزینه تمام شده چاپ در این مدل ها بالاست . نمونه چاپ شده این بارکد ها را روی انواع دارو دیده اید.

برای مشاهد دستگاههای جت پرینتر دستی و کارتریجی می توانید اینجا کلیک کنید

چاپ بارکد با لیبل زن

شما همچنیم می توانید برای اینکه محدودیت ها چاپ روی زمینه های مختلف را از بین ببرید لیل های مورد نیازتان خودتان با استفاده از لیبل زن چاپ کرده و روی محصول بچسبانید. این روش عموما برای تولید کننده ها نمی تواند استفاده شود و نمونه بارکدهای چاپ شده را در فروشگاههای زنجیره ای دیده اید.

چاپ انواع بارکد

می توانید برای مشاهده دستگاهها لیبل پرینتر اینجا کلیک کنید.

 

در اینجا ما سعی کردیم روش های مرسوم را با کمی توضیح به شما ارائه دهیم قطعا روش های دیگر حک بارکد مثل حک بارکد با روش الکتروشیمیایی و چاپ بارکد با استفاده از تامپو پرینتر اینجا گفته نشده اند و با توجه با موقعیت می توانند مورد استفاده قرار گیرند.

ما همیشه برای مشاوره و کمک آمادگی داریم ، با ما تماس بگیرید.

این مطلب هیچ دیدگاهی ندارد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای جستجو متن مورد نظر خود را تایپ کنید

Shopping Cart

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

مشاوره و خرید: 021 91693731